Miksu Mäenpää-Louekoski

PS:n kuntavaaliehdokkaalla avoimen homovastainen vaalimanifesti

  • PS:n kuntavaaliehdokkaalla avoimen homovastainen vaalimanifesti

Kirkkonummen Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaalla ja 60-vuotiaalla yrittäjällä Ari Yli-Kyynyllä ei ole kaikesta päätellen arvostusta jaettavaksi tasapuolisesti ihan kaikille kuntalaisille. Vaalimanifestin sisältö ei jätä epäselväksi kuntavaaliehdokkaan kylmää asennoitumista seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Perussuomalaisten kuntavaalisivustolla itseään mainostava Yli-Kyyny kertoo kannattavansa Timo Soinin ajatuksia.

Vaikuttaa siltä, että Yli-Kyyny on sisäistänyt Soinin Aito avioliitto-kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä ilmenneen ehdottoman kielteisen asennoitumisen HLBTI-vähemmistöjen oikeuksiin varsin kirjaimellisesti.

Soinin linjanvedoista kehkeytyi poliittinen skisma, jonka johdosta kolmea Aito avioliitto-kansalaisaloitetta vastustanutta Perussuomalaisten kansanedustajaa rangaistiin eduskuntaryhmän toimesta.

Minä olen Suomalainen Perusarska, hetero-mies, yrittäjä, eronnut ja leski. Kannatan Timo Soinin ajatuksia. Ehdoton ei sateenkaariperheiden avioliitoille, ja heidän adoptio-oikeuksille sekä keinohedelmöityksille. Siedän kuitenkin, joskin hieman vastentahtoisesti, näitä erilaisia seksuaalivähemmistöjä ihmisinä mutta tätä Homo/Lesbo-hyväksynnän sekä feminismin tyrkytystä joka tuutista ja torvesta en todellakaan pidä soveliaana. Kannatan aitoa avioliittoa ja ydinperhettä”, kirjoittaa kuntavaaliehdokas Yli-Kyyny.

Yli-Kyynyn esittelyteksti vaikuttaa kuitenkin olevan pahasti sisäisessä ristiriidassa.

Kunnan tulee toimia kaikkien kuntalaisten hyväksi, päättäjät valitaan ajamaan kunnan ja asukkaidensa etuja, tasapuolisesti”, ilmaisee Yli-Kyyny esittelynsä alussa.

Aito avioliitto-kansalaisaloitteen eduskuntaan jättämisen yhteydessä ilmennyt viivyttelyleikki vaikuttaa yhä selvemmin poliittiselta strategialta, jonka tarkoituksena oli saada aloitteen eduskunnassa tapahtuneen käsittelyn loppuvaiheet mahdollisimman lähelle kuntavaalien aloitusta Perussuomalaisten (hallituspuolue) avustuksella.

Tälle käsitykselle antaa vahvistusta muun muassa se avoin homovastaisuus, jota eräät kuntavaaliehdokkaat nyt vaalikampanjoissaan ilmentävät.

Yli-Kyyny ja Perussuomalaiset eivät ole kuntavaaleissa yksin homovastaisine asenteineen. Tiedossa on, että Kristillisdemokraattien puolella ilmenee ihan vastaavaa vaalipopulismia.

Se on ainakin varmaa, että samaa sukupuolta olevien parien avioliitot mahdollistava avioliittolainsäädäntö on astunut voimaan (1.3.2017 ->).

Tässä suhteessa juna meni jo mutta siitäkään huolimatta homovastaiseen vaalipopulismiin ei kannata suhtautua liian huolettomasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Muiden puolueiden olisi nyt syytä selkeästi irtautua tuollaisesta ihmisten yhdenvertaisuutta polkevasta populismista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus
Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"Muiden puolueiden" tulisi siis nähdä vaivaa ja tehdä jokin julkisuustemppu, jolla juhlallisesti - suorastaan seremoniallisesti - suoritetaan irtisanoutumisriitti jonkun yhden ainoan kuntavaaliehdokkaan henkilökohtaisista homovastaisista antipatioista?

Vai ehkä sittenkin pitäisi mennä joukolla antamaan ovelta ovelle jokaiselle homofoobikoksi diagnosoidulle yksilölle suvaitsevaista asennekasvatusta?

Voi hohhoijaa tätä mielensäpahoittamisen ja hysterian määrää. Antaa yksittäisten ihmisten kiukutella.

Eivät he mitään mahda sille, että uusi laki astui voimaan muutama päivä sitten.

Relatkaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Alempana tulikin jo todettua ettei homofobia ole sairaus, eikä sen havaitsemiseen ja toteamiseen tarvita mitään diagnooseja. Huomaan myös, että puolueesi tai sen asettamien ehdokkaiden arvostelu on sinulle edelleen arka aihe.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #23

Sarkasmi ei siis ilmeisesti tehonnut. Pyrin kyllä ilmentämään, että tämän yksittäisen ja minulle entuudestaan tuntemattoman puoluetoverini kiukuttelu on lakimuutoksen jo astuttua voimaan niin turhaa, ettei se ansaitse tällaista pöyristelyä saati jotain niin naurettavaa ja inflaation kokenutta ehdotusta kuin "muiden puolueiden" julkinen irtisanoutuminen. Arvostella saa aina, mutta ylireagointi on silkkaa ajanhukkaa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #26

Puoluepoliittinen realiteetti on kuitenkin se, että Perussuomalaiset ovat virallisesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan (= Soinin linja/ajatus).

Tästä vielä rajuhkona todisteena on kolmen Aito avioliitto-aloitetta vastaan äänestäneen kansanedustajan saama rangaistus, kuten kirjoitus toteaa.

Yli-Kyyny kertoo kannattavansa "Timo Soinin ajatuksia" ja tässä asiassa hän toteaa ilmeisen vallitsevan puoluepoliittisen linjauksen, joka on myös Kristillisdemokraattien tiedossa oleva ns. pysyvä linja.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #26

Lähes varmasti tuomitsemisella ei olisi mitään vaikutusta Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien linjaan asian suhteen, mutta eivät symboliset eleetkään välttämättä täysin turhia ole. Erityisesti jos tällaisia ehdokkaita sattuisi löytymään enemmän.

Eihän tietenkään pitäisi olla yllättynyt osan perussuomalaisista ryhtyvän kampanjoimaan kunnallisvaaleissa homovihalla, mutta onhan se aika surullista.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #26

#20, #26. Tässä asiassa samaa mieltä Jannen kanssa. Antaa miehen mennä vaaleihin tuolla teemalla, niin nähdään, paljonko ääniä irtoaa. Avioliittolakiin hän ei pysty enää vaikuttamaan, ja jos hän sattuisikin menemään läpi ja rupeaisi kovin ponnekkaasti ajamaan näkemyksiään, omatkin luultavasti laittaisivat hänet ojennukseen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Pitäisiköhän harkita kaikesta ydinperheille annetusta julkisesta tuesta luopumista? Koska ydinperhe tyyliin isä, äiti, kaksi lasta ja koira on luonnollisin perheen muoto ei se tarvitse minkäänlaista tekohengitystä. Niille rahoille löytyy kyllä muutakin käyttöä.

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Ihan varmaan te tulette jotain keksimään, millä perinteisen perhemallin kannattajat saadaan ahtaalle.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Keihin kommentoija Merja Kaarina viittaa ilmaisullaan "te tulette jotain keksimään"?

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina Vastaus kommenttiin #6

Vaikkapa kaikkiin sellaisiin, jotka eivät voineet kunnioittaa miehen ja naisen avioliiton ainutlaatuisuutta vaan runnoivat läpi lakimuutoksen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #12

Eduskunta on demokraattinen instituutio, joka ainakin kahteen kertaan on ilmaissut selkeän positiivisen kantansa tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Kukaan tasa-arvoisen avioliittolain puolustaja ei runnonut yhtään mitään.

Mikäli runnomisesta puhutaan, voitiin sen sijaan ns. Aito avioliitto-kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä havaita selkeää poliittista runnomista, sillä Soinin johtama PS kiristi hallitusyhteistyön vaikeutumisella, mikäli kyseistä kansalaisaloitetta ei käsitellä ennen tasa-arvoisen avioliittolain voimaanastumista 1.3.

Pysytäänpä tosiasioissa!

Mitä kommentoija Merja Kaarina tästä runnomisesta nyt tuumaa?

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #13

Onneksi saivat sen homoavioliittolakinsa! Oman siviilisäätyni voin onneksi todistaa avioliitoksi lisäämällä siihen tietoon solmimispäivämäärän, joka on ennen 1.3.2017
:)

Sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajien puolesta mm. YLE runnoi minkä jaksoi, pitäen jatkuvasti haastateltavissa homoliittojen kannattajia ja toisaalta aktiivisesti pimennossa Aito avioliitto -hanketta puoltavat mielipiteet ja henkilöt. Eli ihan mediarunnontaa oli, osapuilleen 7 päivää viikossa parin vuoden ajan ensimmäisestä äänestyksestä lähtien.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Porilainen kokoomusehdokas Pekola on myös varsin kovasanainen homoseksuaaleja kohtaan. Eli löytyyhän näitä poliittisen kentän oikealta laidalta muitakin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Joopa joo.
Jokaisella on tietysti oikeus olla homofobinen/kammoinen/laita oma suosikki.

'Homojen oikeuksiin' ei kuulu se että heidän kanssaan on samaa mieltä tai heidän 'sukupuolista suuntautumistaan' hyväksyisi (niin kornilta kun se kuullostaakin).

Oikeus joka homolla on, on se että hän saa olla oma itsensä keneenkään sitä estämästä, olla ihminen ihmisten joukossa.

Homot eivät ole mikään erityisryhmä joka vaatisi erityisoikeuksia, ei omaa homoäitienpäivää, homoisänpäivää, homojoulua.

Suomessa on iso joukko 'julkihomoja', hienoja ihmisiä jotka elävät eläämäänsä eivätkä vingu että: "Nyt mua sorretaan kun kukaan ei myy mulle homokissaa".

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Tiedätkö mikä on ns. olkinukke tai olkiukko?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

En tietenkään.
Tiedätkö sinä?

Niko Sillanpää

No, älä sitten yksinkertaisesti äänestä häntä.

Noin muutoin, arvostusta, kunnioitusta, tasavertaisuutta ym. mitä näitä muodikkaita mutku-iso-hyvä -sanoja onkaan, sosiaalinen oikeudenmukaisuus,solidaarisuus voi vaatia, mutta ei pakottaa tekojen tai sanojen tai edes kyseisten käsitteiden tulkinnan tasolla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No voit olla varma etten tule äänestämään häntä, en myöskään ketään muutakaan tuota puoluetta edustavaa. Eikä äänestäminen olisi edes mahdollista kun asun eri kunnassa.

Mielestäni vaan kuntapäättäjäksi haluavan manifestiksi tuollainen on aika kylmää tekstiä. Ei kyllä annan ehdokkaasta millään tavalla inhimillistä tai kuntalaisia tasa-arvoisena pitävää kuvaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Homovastainen ei saa olla mutta persuvastainen pitää olla, vai miten se nyt meni. Lopettakaa jo toi "homo"itku pikkuhiljaa koska niitäkin jotka on neutraaleja homokeississä rupee pikkuhiljaa vituttamaan.
Eikö se jo riitä että kaksi karvapersettä pääsee nyt "laillisesti" leikkimään perhettä saunaan pikkulikan kanssa?

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

No jo, olipa rakentava kommentti. Onnea valitsemallasi tiellä.
Jatka samaa rataa, tosin yksikin alatyylinen kommentti niin voit jatkaa kommentointia jossain ihan muualla, oman karvaisen perseesi kanssa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitä rakentavaa sun blokkauksessa oli?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Mäenpään asiallinen kirjoitus ei itke yhtään mitään.

Ylivilkkaan mielikuvituksen ja fantasian maustamaa itkua vaikuttaa sen sijaan kuuluvan aivan toiselta suunnalta.

Suomen kaltaisessa länsimaisessa demokratiassa ja oikeusvaltiossa on vakava asia leikitellä ihmisten yhdenvertaisen kohtelun kustannuksella.

Petri Muinonen

Avioliittolain uudistuksessa ei ollut kyse ihmisten jotenkin muka epäyhdenvertaisen kohtelemisen oikaisemisesta, vaan yhdenvertaisuuden ulottamisesta yksilöistä parisuhteiden yhdenvertaiseen kohteluun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kansa päättää, vapaa maa. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Eihän tuo nyt pahemmasta päästä ole, eikä rikollista. Jos joku tuolla perusteella kaverille äänensä antaa, niin sitten hän on äänensä ansainnut.

Se, ketä haluaa vastustaa homoja, sen saa tehdä, ei siinä mitään laitonta ole, meitä on viisaampia ja tyhmempiä kansalaisia, mutta, ketä sitten sen jaottelun tekee, niin kannattaa olla varovainen.

Noille homofoobikoille löytyy varmasti kannattajansa, ja se heille suotakoon.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niin homoushan poistettiin "sairauslistalta" joku kymmenen vuotta takaperin. Fobia on edelleenkin sairaus ja näköjään sallittu pilkan kohde.
Ja aika vekkulia että jos et ole homomyönteinen vaan neutraali niin olet silti sairas fobiasta kärsivä henkilö.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Fobioilla ei näissä yhteyksissä tarkoiteta sairautta, vaan homofobian tilalla voisi käyttää juurikin sanaa homokammo tai homoviha. Homoseksuaalisuus poistettiin Suomessa tautiluokituksesta vuonna 1981, eli siitä on jo yli kolmekymmentä vuotta. Taidat sotkea tässä ajan joka kului ennen kuin homoseksuualisuus saatiin laillistamisen jälkeen pois tautirekisteristä. Homoseksuaalisuudesta tuli laillista vuonna 1971.

Voin vain arvailla miten sinä määrittelet homomyönteisyyden.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saat arvailla ihan mitä haluat, suvaitsen sen.
Minkä takia tästäkin pitää väkisin tehdä, joko olet meidän puolella tai meitä vastaan juttu? Homous on mulle kuin ohi ajava auto tms.
Tolla jatkuvalla toitottamisella asiaan neutraalisti suhtautuva ihminen voi ärsyyntyä ja kääntyä teitä vastaan. Jos ohi ajavat autot tööttää aina kohdalla niin sekin rupee ärsyttämään.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #28

"Tolla jatkuvalla toitottamisella asiaan neutraalisti suhtautuva ihminen voi ärsyyntyä ja kääntyä teitä vastaan. Jos ohi ajavat autot tööttää aina kohdalla niin sekin rupee ärsyttämään."

Juuri saman efektin saa aikaan se, että tietyt puolueet harrastavat aivan vastaavaa. Yhden ja saman agendan kanssa. Neutraali ihminen voi ärsyyntyä ja kääntyä puoluetta vastaan, sen sijaan että saisi kannattajan.

Ei vissiin ole mitään oikeita teemoja millä vaaleihin mennä, kuten esim kuntatalous, tulevat uudistukset...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #29

Sinäkös päätät mikä saa olla kenenkin agenda? Tai oikeastaan toivottavasti et pääse päättämään siitäkään jatkossa.

"Ei vissiin ole mitään oikeita teemoja millä vaaleihin mennä, kuten esim kuntatalous, tulevat uudistukset..."

Niimpä.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #37

En päätä, etkä muuten sinäkään.
Minähän vaan kysyin...kuten eräs kansanedustajan avusta aikanaan totesi.
Sinusta selkeästi tuollainen agenda on ok, neutraali kun olet.
Kommenttisi tosin antaa ymmärtää aivan jotain muuta.

Enpä ole edes ehdolla tulevissa vaaleissa, joten ole huoletta.

Vaikuttaa olevan sinulle kovin arka paikka kun arvostelee Perussuomalaista ehdokasta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #38

Jokaisella puolueella on agenda. Jos en vastaan täällä huuda niin sallin senkö?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On käsittämätöntä, ettei Suomeen ole perustettu yhteiskunnalliseen homomyönteisyyteen perustuvaa puoluetta, koska sillä vaikuttaisi olevan valtavan laaja kannatus yli nykyisten puoluerajojen.

Vai onko mediaa seuraamalla saamani käsitys aivan väärä ?

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niin, Suomen kansa, demokratia ja monipuoluejärjestelmä on puhunut selvästi sillä tuloksella, että siviiliavioliitot ovat tätä nykyä (1.3.2017 lähtien) mahdollisia myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Homomyönteisyydellä profiloituminen ei siis voi olla kantava yhteiskunnallinen voima missään yksittäisessä puolueessa ?

Aikansa kutakin.

Petri Muinonen

Näin siis kunnes demokratiamme (tai toismielinen valloittaja) toisin säätää. Vaikka se juna meni jo, laki-junat kulkevat molempiin suuntiin. Ainakin demokratioissa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eihän sitä arviota, kun asian on myötätuulessa kaikissa kunnon puolueissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vähiin ovat perussuomalaisten eväät käyneet jos ei kuntavaaleihin homovastaisuutta parempia teemoja löydy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mustat miehet ja homot, eikös ne ole juuri persuille sopivia kohteita :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Voihan sitä noinkin hoopoja valituksenaiheita valita vaaliteemaksi vaikka ne eivät mitenkään kuntavaaleihin liity. Vaalikarja sitten tarttuu täkyyn tai ei.

Rehellisempää ehdokkaalta olisi kuitenkin kertoa miten aikoo valtuutettuna toimia jotta esiintuomansa harminaiheet saataisi kunnassaan painettua minimiin. Ja siis tehtyä kunnastaan kaikille sen asukkaille parempi paikka elää ja viihtyä (?). Tai ainakin kertoa onko se edes tarkoitus.

Vaan eiväthän nämä sitä selitä. Ilmankos poliitiikkaan pettyneitä on paljon: politiikka on rikki, kiitos kaltaistensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset