Miksu Mäenpää-Louekoski

Koivulalta turhaa demonstraatiota vailla todellisuuspohjaa

Aito avioliitto-yhdistyksen puheenjohtaja, kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas ja ev.-lut. kirkon nuorisotyönohjaaja Susanna Koivula on jälleen tarttunut sanan miekkaan. Koivula osoittelee tuttuun tapaansa 1.3 voimaanastuvaa tasa-arvoista avioliittolakia ja nyt työnantajaansa ev.-lut. kirkkoa kohti.

Kuten Aito avioliitto-kansalaisaloitteen käsittelyn aikana käydyissä eduskunnan keskusteluissa saattoi havaita, meni tasa-arvoista avioliittolakia vastustaneilta kristillisdemokraateilta ja perussuomalaisilta pahemman kerran puurot ja vellit sekaisin: maallisen lainsäädännön muutoksista ja kirkkopolitiikasta loihdittiin autuaallinen populistinen sekametelisoppa vailla totuuden häivääkään.

On röyhkeyttä tehdä pilkkaa niin tasa-arvoisesta avioliittolaista kuin kirkostakin ensi keskiviikoksi 1.3 sattuvan kirkollisen paastonajan aloittavan tuhkakeskiviikon varjolla.

Erityisen mautonta on pyrkiä jälleen kerran populistisesti demonstroimaan pelkästään siviiliavioliittoa koskevan lainsäädännöllisen muutoksen vaikutuksia kirkon sisäiseen avioliittokeskusteluun, missä voi havaita myös vapaamielisiä äänenpainoja.

Pelkästään maallisia siviiliavioliittoja koskeva tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö ei ole uskonnollisia yhdyskuntia millään tavalla koskeva, sillä kyseiset yhdyskunnat on alun perinkin suljettu tasa-arvoisen avioliittolain vaikutusten ulkopuolelle.

Tasa-arvoista avioliittolakia koskeva ja eduskunnan vuoden 2014 lopulla hyväksymä kansalaisaloite on äärimmäisen selväsanainen. Aloite toteaa:

… Evankelis-luterilaisella kirkolla ja muilla uskonnollisilla yhdyskunnilla on tällä hetkellä oikeus asettaa uskonnosta johtuvia lisäedellytyksiä avioliittoon vihkimiselle, ja näin olisi myös jatkossa. Uskonnollinen yhdyskunta voi esimerkiksi päättää, että he vihkivät avioliittoon vain eri sukupuolta olevia pareja. Tasa-arvoisen avioliittolain myötä evankelis-luterilainen kirkko ja muut uskonnolliset yhdyskunnat saavat edelleen itse päättää, miten suhtautuvat samaa sukupuolta olevien avioliittoon ...

Näin se on, näin se menee ja tämä pätee.

Maallinen yhteiskunta uudistuu kohti yhdenvertaisempaa todellisuutta ja kirkko puolestaan käy täysin omaa riippumatonta keskusteluaan.

Ei ole maallisen tasa-arvoisen avioliittolain syytä, että kirkossakin on kypsiä pohdiskelijoita, jotka luovat kirkon sisäiseen keskusteluun aikuismaisia piirteitä ilman änkyräkonservatiivien ainaista tuhkanlevitystä.

Koivula & kumppanit voivat ripotella päänsä päälle vaikka … ja ihan yksinänsä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Vaikuttaa olevan "änkyräkonservatiiveilta" ihan tietoinen strategia, että laitetaan "puurot ja vellit sekaisin".

Hyvä, että tasa-arvoisen avioliittolain todellisten ja mielikuvitukseen perustuvien vaikutusten välille tehdään selkeä ero.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Aito avioliitto-kannattajien määrällä on puoliintumisaika samoin kuin radioaktiivisella jätteellä. Edellisen eduskunnan aikaan vanhamallisen avioliiton kannattajia oli 92, nyt 48.

Puoliintumisaika on siis yksi vaalikausi. Muutaman vuoden päästä ollaan luvussa 25.....

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Perinteisen avioliiton kannatus ei ole ollenkaan tuossa linjassa muuttunut, kuin mitä numerot näyttävät. Tämän tiedän ihan konkreettisten yhteydenottojen pohjalta. Päin vastoin, perinteinen on saanut yhden kannattajankin lisää.
Äänestyskäyttäytymisessä muutos on sensijaan tapahtunut.
.
Pelkokerroin on kasvattanut tilanne-äänestäjien määrää, agressiivinen sateenkaarimissio on nimittäin jo aikaa institutionalisoitunut parlamentin sisällä olevaksi pelotteeksi, mielipiteiden kirjon tukahduttavaksi aggressioksi, jossa ei kertakaikkiaan uskalleta enää sanoa omaa kantaa, annetaan periksi ettei menetetä etenemismahdollisuuksia.
Ulkonaisesti tämä pukeutuu "lainsäädäntö ei voi tempoilla" -tapaisiin argumentteihin.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

"Tämän tiedän ihan konkreettisten yhteydenottojen pohjalta. Päin vastoin, perinteinen on saanut yhden kannattajankin lisää."

Laajakin otos yhteydenottoja?
Ja kuinkakin erilaisilta ryhmittymiltä?

Huimaa nousua kannatuksella siis ... ihan yksi lisää.
Junahan meni jo.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Päivi Kopsa: Mitenkäs tuo kahdeksas käsky? Tuleeko silloin lausuneeksi ns. vaihtoehtoista faktaa lähimmäisestä, jos ei mainitse lähimmäisiä nimeltä?

Eli hassua selittelyä selvälle häviölle ja erikoista kansanedustajien aliarviointia. Ja tietenkin täysin vailla todisteita.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Puoliintumisaika riippuu tietysti tarkastelun kohteena olevasta isotoopesta :)

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Huvittavinta on että kun Koivula moitti saamaansa "palautevyöryä" kiusaamisena hän teki sananvapauden mahtiteon bannaamalla minut kun huolimattomasti satuin huomauttamaan että "palautevyöryjä" on tullut esimerkiksi sitä kautta että hän usutti ihmisiä sellaista minulle lähettämään ensireaktioinaan AA -keskustelussa.

Hieno ja vastuuntuntoinen ihminen. On vaikeaa uskoa että olisi rehellinen. Totuus on yhtä kaukana kuin hänen kasvokuvansa hänen profiilikuvaansa. Kaikessa on twistejä ja kaunistelua niin että kaikille on selvää että kitchiytynyt viestinnän perusmuoto kelpaa lähinnä propagandaan.

Lakkasin uskomasta vilpittömyyteen, rehellisyyteen tai ihmisten samanarvoisina pitämiseen tuon kaltaisilta toimijoilta jo kauan aikaa sitten. Kerran lankeaa, shame on them. Kaksi kertaa lankeaa, shame on me.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset