Miksu Mäenpää-Louekoski

Aito avioliitto-yhdistys ei suostu uskomaan suomalaista avarakatseisuutta

Kuten lukuisat mediat ovat tuoneet esille, Aito avioliitto-aloite tasa-arvoisen avioliittolain kumoamiseksi on vihdoin ja viimein tullut kuopatuksi ehdottomalla äänten enemmistöllä (120-48) Suomen eduskunnassa. On aika astua kohti yhdenvertaisempaa maallisen yhteiskunnan todellisuutta, joka mahdollistaa siviiliavioliitot myös samaa sukupuolta oleville pareille 1.3.2017 lähtien.

Itse asiassa, tämän askeleen otti eduskunta jo vuoden 2014 joulukuussa äänestäessään samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliitot mahdollistavan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Sitä ennen tasa-arvoista avioliittolakia ajanut kansalaisaloite keräsi ennätysajassa lähes 167 000 kannatusilmoitusta.

Hieman huvittuneena on kysyttävä, että missä onkaan se perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan (ps) eduskunnassa mainostama poliittisten voimasuhteiden muuttuminen konservatiiviseen suuntaan?

Entä samat voimasuhteiden muutokset laajemmassa yhteiskunnallisessa mielessä?

Saarakkalan ja muiden perussuomalaisten kansanedustajien (pl. mm. Arja Juvonen) höyryäminen on vain poliittista näytelmää, jolla kalastellaan halpamaisella tavalla ääniä kuntavaaleissa HLBTIQ-vähemmistöjen kustannuksella. Ihan samalla tavalla ovat menetelleet myös kristillisdemokraatit.

Kyse on arvottomasta populismista, joka ei kauas kanna. Tiedossa on vain pienen konservatiivikristillisen klikin äänet, ei muuta.

No, poliittisella epätoivolla on monet kasvot.

Miljoonilla suomalaisilla on ainakin jonkinasteinen linkki sateenkaarikansan todellisuuteen: perhe-elämän, ystävyyden ynnä muiden vuorovaikutussuhteiden kautta. Sateenkaareva todellisuus on ollut jo pitkän ajan luonteva osa tavanomaista suomalaista arkea.

Suomalaista yhteiskuntaa on itsenäistymisen ajoista lähtien viety hitain mutta määrätietoisin askelin kohti maallistunutta ja valistunutta todellisuutta. Niin pitääkin, sillä irrationaalista nöyristelyä ja nöyryyttämistä sisältävän pompöösiikristillisen maailmankuvan kahleista on päästävä irti.

Homo- ja transfobinen Aito avioliitto-yhdistys ei kaikesta uhmakkuudestaan päätellen vaikuta tajuavan sitä, että kaikki sen harjoittama kiusanteko iskee pitkällä aikavälillä omaan nilkkaan.

Aito avioliitto-yhdistyksen eetos on vieras todelliselle suomalaiselle mielenlaadulle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

"Aito avioliitto-yhdistyksen eetos on vieras todelliselle suomalaiselle mielenlaadulle."

Näin on. Tuontikamaa koko touhu.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jep. Ranskalainen La Manif Pour Tous-liike on tämän suomalaisen aitoilun eurooppalainen "emojärjestö".

Lisäisin vielä: Made in Massachusetts (Mass Resistance).

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Taasen on maailma helpompi hengittää kaikille ihmisille. Hieno päivä!

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Todellakin, ilon päivä lukemattomille avarakatseisille suomalaisille, joilla on kirjoittajan mainitsemat elävän elämän yhteydet sateenkaarikansan arkeen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihmisten katseista, tavasta ilmentää normejaan, nonverbaalisesta viestinnästä jne.
Aitoavioliittokonservatismille ei ole suomalaista kieltä. Esim se että siihen kytkeytyvää 'äidin pitää jäädä kotiin'- mallinukkea pitää hakea jenkkiläisestä altrightilästä saakka (Sirpa Selänne) eikä suomalaiset ymmärrä toisen planeetan puhetta.

Pekka J. Mäkinen

Lapsen paras kasvuympäristö on AINA normaali perhe. Tätä tosiasiaa tukee useampikin tutkimustulos, ja tämä on myös suomalaisten enemmistön selvä näkemys. Milla Salinin (Turun yliopisto) uunituore tutkimus (HS 28.10.2016) osoittaa, että vain 40% kansalaisista on sitä mieltä että naispari pystyy kasvattamaan lapsen yhtä hyvin kuin miehen ja naisen muodostama pari. Miesparien kohdalla vain runsaat 30% suomalaisista pitää heitä yhtä hyvinä kasvattajina kuin heteroja.

Tutkimustulos on sama kuin Aito-avioliiton tilaama TNS-gallupkysely vuodelta 2014. Vastaajilta kysyttiin mm. mikä olisi heidän mielestään lähtökohtaisesti paras perhemuoto adoptiolapselle. 62 prosenttia vastaajista ilmoitti pitävänsä miehen ja naisen muodostamaa perhettä parhaana vaihtoehtona

Spn-avioliittolaki ei ole kansan enemmistön tahto, vaan vain suomalaisten nuorten tahto, koska se perustui kansalaisaloitteeseen, johon nuoret nimemaan netin kautta osallistuivat. Kansan syvät rivit eivät juurikaan osallistu nettikyselyihin. Kaikilla kun ei ole älypuhelinta eikä edes tietokonetta.

Avioliittolaista olisi pitänyt tehdä kansanäänestys, jotta todellinen tilanne olisi selvinnut. Olen melko vakuuttunut että enemmistö suomalaisista olisi hylännyt spn-avioliiton.

Uusi avioliittolaki vetoaa aikuisten yhdenvertaisuuteen, mutta unohtaa kokonaan lapset, sillä mitä yhdenvertaisuutta se on että homoadoptioiden myötä lapsilta viedään juridinen oikeus isään ja äitiin.
Lapsi tarvitsee aina sekä äitiä että isää. Jopa jotkut homoparit, kuten Dolce & Gabbana, vastustavat sitä että pieni lapsi annetaan kahdelle homomiehelle. Kaksi miestä ei koskaan korvaa lapsen omaa äitiä, tai adoptio äitiä. Tämä perustuu ihan käytännön kokemukseen, eli sen yksinkertaisen tosiasian ymmärtämiseen, että mies ja nainen ovat paitsi fyysisesti erilaisia, he ovat myös psyykkisesti erilaisia. Naisen suurempi ja voimakkaampi tunteellisuus, herkkyys ja hoivaamistarve, joka näkyy jo pienissä lapsissa, on jokaiselle ihmiselle selviö, jos asiaa ei katsota ideologisten silmälasien läpi. Esim. saksalainen etologi (ihmisten ja eläinten tutkija) Irenäus Eibl-Eibensfeld toteaa sen minkä maalaisjärkikin sanoo: "Sukupuolten välisen työnjaon alkuna on ollut se tosiasia, että naiset synnyttävät ja imettävät. Sen seurauksena heillä on suurempi synnynnäinen taipumus lasten hoitoon kuin miehillä".

Myös isän olemassaolo on pienelle lapselle korvaamaton kokemus. Tästä on viimeaikoina julkaistu parikin suomalaista kirjaa, jossa asiantuntijat toteavat täysin selvästi että isällä on tärkeä tehtävä perheessä, jota kaksi naista ei voi korvata" .

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mikä on normaalin määritelmä?

Jos mielestäsi edustuksellinen demokratia ei vastaa kansan tahtoa,niin silloin toivottavasti et ole kannattamassa niiden vähentämistä ainakaan. Vähän huono kyllä vedota väärin äänestämiseen,kun kaksi kertaa on asiasta äänestetty jo ja kummastakim aloitteesta joka mielestäni asian varmistaa.

Olli Nurmi

Koko kommenttisi on yksi iso argumentaatiovirhe.
Ei suositumpi mielipide ole mikään totuuden mittari.
Tosiasiassa siitä mitä väestö uskoo todeksi ei voida johtaa sitä mikä on totta.
Lukiofilosofin tasoinen päättely tämä.

Jos 1 170:stä suomalaisesti 40% eli 468 "on sitä mieltä, että naispari pystyy kasvattamaan lapsen yhtä hyvin kuin miehen ja naisen muodostama pari." Niin kyllä sinäkin sen jo ymmärrät, että se ei tarkoita yhtään mitään.

Pekka J. Mäkinen

Argumentaatiovirhe on itselläsi. Kyllä "suositumpi mielipide" jotain tarkoittaa, ja todella paljon tarkoittaakin. Se tarkoitta sitä että tämä on KANSAN ENEMMISTÖN TAHTO TAI NÄKEMYS. Demokratia on avainsana, eikä se minkä jotkut kokevat totuudeksi. Siksi meillä on kansanedustajat joiden pitäisi olla myös oikeita kansan edustajia.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Avioliittolaista olisi pitänyt tehdä kansanäänestys, jotta todellinen tilanne olisi selvinnut"

Siitä järjestettiin kansanäänestys keväällä 2015. Tuolloin kaikki saivat ottaa huomioon äänestämänsä kansanedustajaehdokkaan kannan asiaan. Joku on tällä välin toki saattanut muuttaa mieltään, mutta vaalikonevastaukset näyttävät olleen samoilla linjoilla perjantaisen äänestystuloksen kanssa: entistä suurempi enemmistö kannattaa uutta lakia.

"Jopa jotkut homoparit, kuten Dolce & Gabbana, vastustavat sitä että pieni lapsi annetaan kahdelle homomiehelle."

Eivät ne homotkaan ihan aina ole oikeassa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

""Jopa jotkut homoparit, kuten Dolce & Gabbana, vastustavat sitä että pieni lapsi annetaan kahdelle homomiehelle."

Eivät ne homotkaan ihan aina ole oikeassa.""

Tai, jospa nämä ovat oikeassa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #16

""Jopa jotkut homoparit, kuten Dolce & Gabbana, vastustavat sitä että pieni lapsi annetaan kahdelle homomiehelle."
Eivät ne homotkaan ihan aina ole oikeassa."
Tai, jospa nämä ovat oikeassa."

Niin, eihän kaikki heterot ja uskovaisetkaan ole oikeassa, tai vastaavasti väärässä.
Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Pekka J. Mäkinen

Tenka. Sinä et taida tietää mitä kansanäänestyksellä tarkoitetaan. Kansanäänestyksellä tarkoitetaan päätöksentekomenetelmää, jossa normaalisti kansanedustuslaitoksen toimivaltaan kuuluvasta asiasta, kuten laista, päätetään kansanäänestyksellä.

Esim. Suomen EU-kansanäänestys oli 16. lokakuuta 1994 Suomessa järjestetty neuvoa-antava kansanäänestys Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Enemmistö (56,9 %) äänestykseen osallistuneista kannatti liittymistä ja eduskunta noudatti tulosta. Suomen EU-jäsenyys astui voimaan 1. tammikuuta 1995.[1]

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaimoni menetti isänsä ollessaan 9kk, isän roolin otti iso-isä ja kun aloimme seurustella 45-vuotta takaperin, minun isästäni tuli, vaimoni sanoin, hänen "varaisänsä" Lapsi tarvitsee ennen muuta turvallisen kasvuympäristön eikä sitä aina ns. "normaali" perhe kykene antamaan, osoituksena tästä on alati kasvavat huostaanotot.

Olli Nurmi

Myöskin Ville Tavio ja Tiina Elovaara äänestivät Jaa!

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Totta, kiitos kun täydensit.

Sentään muutama Perussuomalainen kansanedustaja löytyy, kuka uskaltaa olla omaa rehellistä mieltä asioista ja ovat äänestäneet sen mukaisesti.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kyllä se uskallusta vaatii, sillä Soinin plokissa on jo tarjolla sivallus niille PS-kansanedustajille, jotka poikkesivat Soinin linjasta:

http://timosoini.fi/2017/02/turpaan-tuli-selka-suo...

"Eduskunta hylkäsi Aito Avioliitto- aloitteen. Se ei ollut yllätys. Tähän on tultu. Haluan kiittää Perussuomalaisia, jotka pitivät kiinni puolueen kannasta ..."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset