Miksu Mäenpää-Louekoski

Kommentti Siuntiosta: Vaalipopulismia pahimmillaan

Siuntion kunnanvaltuuston jäsen Heikki Valtavaara nousi valtakunnan otsikoihin esittämällä syytöksiä siitä, että Siuntiossa oltaisiin ”lakaistu maton alle” kunnan suurimman koulun (AKK) sisäilmaongelmat. Väitteillä ei ole todellisuuspohjaa.

Valtavaaran syytöksistä uutisoitiin Iltalehden verkkoversiossa keskiviikkona 15.2.

Ongelmiin on todellisuudessa puututtu asianmukaisesti jo siitä lähtien, kun niitä on ilmennyt, eli vuodesta 2010 lähtien. Onneksi kunnanjohtaja Juha Isotupa sai mahdollisuuden oikoa Valtavaaran harhaanjohtavia väitteitä Iltalehden uutisessa. Uutta puhtia asioihin puuttumiseksi on tullut myös uuden teknisen johtajan myötä, minkä myös Isotupa toteaa.

Asiallista tietoa jaettiin kunnan ja sisäilmaongelmia tutkineen yrityksen toimesta myös sisäilmaillassa, joka järjestettiin keskiviikkona 15.2 AKK:n vanhempainyhdistyksen toimesta.

Valtavaara mainostaa Iltalehdelle tehneensä valtuustoaloitteen homevaurioiden selvittämiseksi ja valittaa aloitteensa käsittelystä, että ”asia todettiin loppuunkäsitellyksi”. Valtavaara jättää kertomatta, että hän oli itse osallistumassa oman aloitteensa valtuustokäsittelyyn 7.12.2015, mikä ilmenee julkisesta pöytäkirjasta (KV § 72, pöytäkirjan sivut 18-22).

Aloitteensa valtuustokäsittelyn yhteydessä Valtavaara ei tehnyt kuitenkaan vastaehdotusta päätöksenteon pohjana olleeseen kunnanhallituksen hyväksymään pohjaehdotukseen, vaan yhtyi yksimieliseen valtuuston päätökseen. Näin ollen ainakaan valtuutettu Valtavaaralla ei pitäisi olla mitään valittamista siitä, että ”asia todettiin loppuunkäsitellyksi”, koska hän itsekin ilmaisi asiasta päätettäessä olevansa sitä mieltä.

Vaalipopulismia pahimmillaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset